ENG
Όλοι οι συνθέτες
Πίσω στην αναζήτηση

Κεραμάρης Κανάρης

#240, Ελλάδα (1976)
Αντιγραφή URL σελίδας

Γεννήθηκε το 1976 στην Αλεξανδρούπολη (Ελλάδα). Το 1993 εισάγεται στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης, όπου τον επόμενο χρόνο παρουσιάζει έργο του για πρώτη φορά. Το 1995 εγγράφεται στο Τμήμα Μουσικών Σπουδών της Σχολής Καλών Τεχνών του Αριστοτελείου Πανεπιστημίου Θεσσαλονίκης (σπουδάζει μουσικολογία και μουσική παιδαγωγική). Το 2001 ολοκληρώνει τις θεωρητικές σπουδές του στο Κρατικό Ωδείο Θεσσαλονίκης με καθηγητές τον Κ. Γριμάλδη (πτυχίο αρμονίας) και τον Κ. Σιέμπη (πτυχίο αντίστιξης και φούγκας), και στο πιάνο (δίπλωμα) με τον καθ. Π. Γεωργιάδη. Το 2003 αποφοιτά από το Τμήμα Μουσικών Σπουδών και εγγράφεται στον Τομέα Σύνθεσης του ίδιου τμήματος, όπου σπούδασε σύνθεση με τον καθηγητή Μιχάλη Λαπιδάκη. Το 2008 συνεχίζει τις σπουδές σύνθεσης στο Πανεπιστήμιο Kingston του Λονδίνου με τον Paul Archbold (ερευνητικό μεταπτυχιακό με θέμα τη σύνθεση που ακολουθεί τη δομή abstract video, 2010). Έχει παρακολουθήσει μαθήματα πιάνου, σύνθεσης και ανάλυσης της μουσικής με τους W. Rihm, P. Dusapin, Χρ. Χατζή, Γ. Κουρουπό, J.M. Lopez-Lopez, Ν. Osborne, G. Staebler, Θ. Αντωνίου, Kunsu Shim, Μ. Τραυλό, Κ. Σιέμπη, Αλ. Μπαλτά, Τ. Simaku, Γ. Χατζηνίκο, Δ. Δημόπουλο, Ι. Παπαδάτο, Ν. Κυπουργό (μουσική για τον κινηματογράφο και το θέατρο) κ.ά. Έχει επίσης παρακολουθήσει μαθήματα σύνθεσης ηλεκτροακουστικής μουσικής με τον Π. Κόκορα καθώς και webseminar (film music)με τον Hans Zimmer.

Τον Δεκέμβριο του 2006 έλαβε μέρος στο Πρώτο Εργαστήρι Σύγχρονης Μουσικής στο Μέγαρο Μουσικής Θεσσαλονίκης με το έργο του Κονσέρτο για 8 εκτελεστές, το οποίο και βραβεύτηκε από την επιτροπή. Τον Μάιο του 2007, στο πλαίσιο του εκπαιδευτικού προγράμματος που οργάνωσε η Όπερα Θεσσαλονίκης, συνέθεσε και παρουσίασε την παιδική όπερα Ο ταύρος που έπαιζε πίπιζα, βασισμένο στο ομώνυμο παραμύθι του Ευγένιου Τριβιζά. Το 2008 συνθέτει την παιδική όπερα Το ένοχο παπί βασισμένη στο παραμύθι του Ευγ. Τριβιζά Ποιος έκανε πιπί στο Μισισιπή. Το 2009 το έργο του The mirror βραβεύτηκε στο διεθνή διαγωνισμό σύνθεσης «Συνθέρμεια 2009»

Από το 2007 συνεργάζεται με καλλιτέχνες, συγγραφείς και σκηνοθέτες όπως ο Σταύρος Παναγιωτάκης, Πάνος Αρβανιτάκης (Απολιθώματα, βραβείο Ελληνικής Ραδιοφωνίας Τηλεόρασης), Αριάν Κότση, Robert MacLean (The light touch), Morteza Jafari (Under the city’s skin), Βασίλης Τσικάρας (Έξοδος 1826), Δημήτρης Αδάμης, Αναστασία Αστερίου, Νίκος Κουμαριάς, Κορίνα Βασιλειάδου, Φώτης Συμεωνίδης (Σ’ αγαπώ ελογοκρίθη), Γιώργος Σαββόγλου, Γιώργος Δημογόλου, Βασίλης Μόραλης, ΄Αντρος Τσαεράς, Σταυρούλα Ντόκου, Ξένια Τσερέπη, Χριστίνα Βασιλάκου, Όλγα Σεχίδου, Λίλα Στογιάννη, Νίνα Ζαφειρίου, γράφοντας μουσική για παιδικά βιβλία (και ψηφιακούς δίσκους), το θέατρο και ταινίες μικρού και μεγάλου μήκους. Διάφορες ταινίες όπου συμμετείχε ως συνθέτης έχουν προβληθεί σε αίθουσες της Ελλάδας και του εξωτερικού.

Το 2018 ολοκληρώνει την πρώτη του μεγάλη δισκογραφική δουλειά Νανουρίσματα και ξυπνήματα (βιβλίο/cd, εκδόσεις Βάρφης) όπου συμμετέχουν ερμηνευτές όπως οι: Παντελής Θαλασσινός, Σαβίνα Γιαννάτου, Λιζέτα Καλημέρη, Θοδωρής Κοτονιάς, Σοφία Αβραμίδου, Έλσα Μουρατίδου, Δημήτρης Τριχάκης κ.ά. Έργα του έχουν παιχτεί στην Ελλάδα, τις ΗΠΑ, τη Γαλλία, τη Γερμανία και την Αγγλία. Η μουσική του έχει κυκλοφορήσει από τις εκδόσεις Dissonance, Εν πλω, Αιγαίο – Βάρφης, Διάπλους και Βάρφη. Μουσικές του βρίσκονται επίσης και σε όλες τις ψηφιακές πλατφόρμες. Από το 2020 ο συνθέτης εκπροσωπείται από την εταιρία Musicentry.

(«Βιογραφικό», Kanaris Keramaris Composer, ημερ. πρόσβασης 23 Μαίου 2020, https://www.kanariskeramaris.com/biography-c1uae)

Έργα για σαξόφωνο

Αέναον (2006)
The mirror (2008)
TOP